vineri, 2 ianuarie 2009

Protopage - spatiul tau privat

Acum ca au trecut sarbatorile a venit momentul intrarii in minicriza studenteasca a sesiunii. Pai ce, doar bancherii sa aiba crize? Pe mine ma prinde foarte nepregatit criza anul asta, pentru ca sunt la pamant cu temele si cu proiectele si uite ca azi imi programasem un pic de oracle dar se pare ca pe vista imi trebuie alta versiune decat cea pe care o luasem eu de pe internet (Oracle 9i). Asa ca, din lipsa de dispozitie pentru Lisp, mai scriu un articol.
Fiecare dintre noi navigheaza internetul din propriile motive, fie ca vrea sa citeasca un articol pe wikipedia, o stie din presa locala sau internationala, sa vada un filmulet pe youtube, sa caute o rezolvare la tema pe care o are de facut, sau sa frece menta pe retele sociale gen hi5, facebook, etc. Din acest motiv mi se pare util sa ai o pagina pe care sa gasesti majoritatea subiectelor si site-urilor care te intereseaza si pe care le frecventezi in mod regulat. O astfel de pagina, care mi-a atras atentia, este www.protopage.com. Pagina care se deschide in fereastra browser-ului cand accesam aceasta adresa este un tablou de topicuri si site-uri incluzand vremea, del.icio.us, digg.com, CNN.com, BBC, Yahoo News, si asa mai departe. In afara de tab-ul Home ce contine aceasta e-supa de site-uri, mai avem tab-urile de bookmarks(alternativa la google bookmarks sau add-on-ul firefox despre care a vorbit colegul meu intr-un articol anterior) si de notes, in care ne putem atasa e-post-it-uri, daca pot sa le numesc asa :) : de la date calendaristice, la to-do-uri si alte comentarii. Exista de asemenea o optiune de adaugare tab nou pentru cei care nu sunt satisfacuti de cele 3 standard sau pentru cei care doresc sa isi imparta materialul in categorii mai specifice. Dupa ce iti faci un cont pe pagina celor de la protopage nu iti ramane decat sa iti customizezi portalul, adaugand widgets, bookmarks, rss feed-urile care te intereseaza, notitele tale si tot felul de linkuri catre site-urile pe care vrei sa le ai la indemana. Inca un exemplu bun de h0mepage pentru browser-ul vostru. Apropo de browser, Protopage recomanda Firefox 3 sau Explorer 7, desi functioneaza si pe Safari si Opera.
Ca sa nu mai lungesc vorba, va urez un 2009 plin de suprize placute si de succese (nebanuite! , cum zicea o cunostinta de-a mea ca suna "cool" :)) ). Si incercati Propotage!

Niciun comentariu: