miercuri, 10 decembrie 2008

Bookmarks to go, please


De multe ori căutăm ceva pe net, şi total întâmplător găsim un articol interesant sau un joc foarte distractiv sau un tutorial bine scris, dar nu avem timp la momentul respectiv pentru ele. Foarte simplu facem un bookmark şi revenim când timpul ne permite.

Dar dacă eşti la servici şi găseşti o astfel de pagină pe care ai vrea să o citeşti acasă? Ce faci? Îţi trimiţi un email cu adresa site-ului? Transcrii link-ul pe un post-it pe care îl bagi în buzunarul de la spate şi îl găseşti peste 1-2 săptămâni spălat? Sau poate ai un document Google unde îţi notezi chestii de genul ăsta... Sau poţi să îţi instalezi Foxmarks, add-on de Firedox, şi nu îţi vei mai pune astfel de probleme vreodată.

Foxmarks permite păstrarea unei liste de bookmarks comune pe mai multe calculatoare. Sincronizările de bookmarks se fac foarte rapid şi fără bătaie de cap, fiind necesară o singură logare. Datele sunt menţinute pe un server şi pot fi accesate şi fără a avea plug-in-ul instalat la my.foxmarks.com. De asemenea add-on-ul ştie să îţi sincronizeze şi parolele salvate cu firefox. Astfel un bookmark făcut pe calculatorul de acasă îl găseşti în acelaşi loc şi la servici, şi viceversa.
Tot din aceeaşi categorie poate găsiţi util următorul link.
Nu mai staţi pe gânduri şi apucaţi-va de sincronizat bookmark-uri; şi nu uitaţi să ne adăugaţi şi pe noi la listă.

Niciun comentariu: